Amancio Ortegan keittiö

Fanfaarin paikka! Keittiöremontti on valmis! Tai siis ei se mikään remontti ollut kun alunperin keittiötä ei ollut olemassakaan, köökki on rakennettu Javierin työnanatajan jahdin vanhasta keittiöstä ja yläkaapit haettu Ikeasta. Muuttaessamme asuntoon keittiö oli ilmeisesti ollut niin huonossa kunnossa, että sen rippeet oli kokonaan kannettu pois.
Heti alkuun  pahoittelen kuvien laatua, haluaisin parempia, mutta tämä on parasta mitä 5 vuotta vanhalla puhelimella ja kiinteistönvälittäjän kuvakulmilla sain aikaiseksi.

Lopputulosta! Tuolla takana kulku parvekkeelle ja paikka pyykkikoneelle.

Tästä lähdettiin! Viemäri tukossa, sähköt sekaisin ja ikkunassa antivandaaliraudoitukset.

Jotkut planeetat olivat oikeassa asennossa ja asunnon ostomme kanssa samaan aikaan mieheni pomo päätti remontoida jahtinsa, Javierin työpaikan, keittiön ja tarjosi sitä meille. Keittiömme kaikki alakaapit helloineen päivineen ovat siis kierrätyskamaa. Köökki on vanha mutta kelpasi meille paremmin kuin hyvin, jahtien keittiöt ovat aina laadukkaita, joten otimme avosylin kivitasot vastaan.

Kuutiokaapit, tykkään!

Asennuksessa täytyi käyttää hieman mielikuvitusta, veneessä keittiö oli L-muotoinen ja meillä kun on tämä putkimalli. Nuo puunväriset päätypaneelit ovat siis meidän lisäämät juurikin tämän rakennemuutoksen takia. Veneiden keittiöiden rungot on rakennettu hassusti, ihan eri tavalla kuin normaalin, ei keikkuvan keittiön, ja aina mittatilauksena tottakai. Tämä köökki on tehty Italiassa, kuten koko venekin. Italian tuulet tuntuvat mm. hassussa tiskiallassysteemissä, jossa pastanvalutuslävikkö on integroitu yhteen altaista. Hullut italialaiset.

Väriä elämään matolla ja kasveilla.

Keittiön yläkaapit ovat kotoisin Ikeasta. Emme halunneet yliannostusta kaappeja, koska koko huone olisi siten muuttunut vielä putkimaisemmaksi. Nämä Eket-kuutiot ovat mielestäni erittäin kivat ja tuovat keittiötä tähän päivään, ikäähän alakaapeilla on ainakin 15 vuotta. Meidän keittiön seinät on laatoitettu. Hassu ratkaisu juu, mutta laatat olivat hyvässä kunnossa, joten emme alkaneet niitä purkamaankaan. Keittiön laatoitus lattiasta kattoon on yleistä ainakin täällä Mallorcalla vanhoissa taloissa. En tiedä onko vaan Mallorcan erikoisuus vai yleistä koko Etelä-Euroopassa, todennäköisesti kyllä.

Tiskiallas on omituinen kulmamalli, hassu mutta ihan toimiva.

Ripaus Mallorcaa keittiöön näillä laatoilla.

Niin ja miten sitten Amancio Ortega, mm. vaateketju Zaran perustaja ja Espanjan rikkain mies, liittyy meidän kierrätysköökkiin? No kuulkaas. Jahti jolla mieheni on töissä, oli alunperin herra Ortegan. Veneen nimi oli siihen maailman aikaan Valoria. Keittiötä rakentaessamme joistain kaappien takaa löytyikin kirjoitettuna Ortega, puusepän muistiinpanoja ilmeisesti. Minä siis keittelen kahvini ja kokoan salaattini Espanjan rikkaimman tyypin keittiössä, glamouria aamukahvihetkiin! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihana kamala IKEA

Välimeren paras työpaikka

Kielinaisen vinkit espanjan opiskeluun